Allereerst zal ik me even voorstellen, Ik ben Bapke, 38 jaar oud, heb een gezin en werk als (deeltijd) stewardess bij de KLM.

Sport heeft altijd een belangrijke plaats in mijn leven gehad. Afgelopen jaren trainde ik voornamelijk regelmatig in het Lifefit Centre, voornamelijk om fit te blijven. Nog niet zo lang geleden toen ik tijdelijk elders aan het trainen was werd ik aangesproken met de vraag of ik meedeed aan een fitness wedstrijd. Nooit bij stil gestaan, maar ik vond het wel een leuk compliment en deze vraag plantte bij mij een zaadje. Waarom ook niet? Maar hoe ga ik dat aanpakken? Ben ik hier niet te oud voor? Moet ik dit wel willen? Mijn antwoord op deze vraag is: Ja, ik wil dit, ik wil trainen naar een doel, ik wil kijken hoever ik kom, ik wil dat podium op en daarvoor trainen “to the max”! Dus;

Bikini Fitness 1 klein 300x180 1
Bikini Fitness 2 klein 300x180 1

Vroeg ik Paul mij te helpen, want dat podium bereiken is meer dan alleen gewichten tillen. Er komt zoveel meer bij kijken, zoals het hebben van discipline en doorzettingsvermogen, kennis en kunde van techniek en voeding. Daar kan Paul me heel goed bij helpen, want ondanks mijn eigen kennis en kunde heb ik nog heel veel te leren. De oefeningen en schema’s voor minimaal vijf keer per week doe ik samen met Paul. Het aantal REPS (herhalingen) en gewichten moeten omhoog en ook mijn voeding is bijgesteld. Al het eten wegen en bijhouden, zodat ik zo optimaal mogelijk mijn spieren kan voeden (Bulken) en sterker word. Dat laatste is nu het proces waar ik inzit, maar langzaamaan ga ik in de Cut fase, meer eiwitten, minder koolhydraten en calorieën, helaas! Vet eraf, spieren erbij, oftewel droog trainen.

Naast Paul heb ik ook nog een andere coach, Jeanet Wolf, zij helpt mij o.a. bij het poseren. Tja, want daar had ik ook nog geen kaas van gegeten! Mijn eerste poseer les had ik vorige week zaterdag. Ik had er zelfs de volgende spierpijn van. Nogal bizar om op hakken zo alles aan te spannen en te staan dat het lijkt alsof je heel ontspannen bent. Maar dat is absoluut niet het geval, vandaar ook de spierpijn! Nu moet ik thuis veel oefenen op hakken en het liefst in bikini (daar wacht ik nog even mee). Wat betreft de bikini, dat luistert ook heel nauw: Het moet voldoen aan bepaalde eisen en maten. Het liefst met veel glitters en steentjes, zo ook de hakjes waarop geposeerd wordt. De bikini en hakjes moet ik dan ook nog aanschaffen, want die heb ik niet! Het worden vast veel glitters, want als we dan toch “all the way” gaan, mogen die bij mij ook niet ontbreken.

Ik heb me opgegeven voor de wedstrijd op 22 mei, klasse C in Ahoy te Rotterdam. Ik doe mee met de 35+ klasse, maar het is nog niet geheel duidelijk of de wedstrijd voor mij door kan gaan, dit wegens de heel kleine groep 35 plussers. Mocht deze wedstrijd daardoor toch niet door kunnen gaan, dan sta ik begin juni op het podium. Tot er meer duidelijkheid is houd ik als einddoel 22 mei aan.

Er zullen zeker momenten komen dat ik het zwaar zal hebben of zou willen stoppen, het zinloos en echt geen zin meer heb om naar de sportschool te gaan, maar mocht ik dat podium halen dan betekend dat dus dat ik alles doorstaan heb en dat op zich is al een hele prestatie! Ik vind het absoluut een heel spannend avontuur en zal alle steun van Paul en anderen om mij heen nodig hebben. Met nog een aantal maanden te gaan, ben ik heel benieuwd naar het eindresultaat en mijn transformatie! To be continued…

– Bapke Derks