Take a sprint with 80% of your capacity zei de vrouw door de koptelefoon tijdens de intervaltraining op vrijdagochtend buiten in de Haarlemmerhout. De stem in mijn hoofd zei tegen beter weten in: “dat ga je niet redden”. Ik had namelijk al 2 dagen met Paul getraind en liep vanaf het moment van opstaan wijdbeens van de spierpijn. En tóch redde ik met gemak de gehele intervaltraining inclusief verschillende sprintjes, daar waar ik de week daarvoor met hakken over de sloot en buiten adem aan kwam. Tegen beter weten in zei ik omdat de trainingssessies met Paul mij keer op keer tot een hoger niveau weten te brengen.

Zo heeft hij mij binnen no time als onervaren lange afstandsfietser klaargestoomd om de 105 kilometer met een goede snelheid te fietsen tijdens de Dam tot Dam Fietsclassic. Hij hielp hij mij de paniek voortkomend uit een burn-out en alle gevolgen van dien, te overwinnen tijdens het sporten. Met gedegen vakkennis heeft hij mij op verschillende vlakken wijsgemaakt over lijf, lichaam en voeding. In samenwerking met mijn fysiotherapeut heeft Paul een gerichte training afgesteld om mijn zwakke een gerichte training afgesteld om mijn zwakke plekken sterker te maken met behoud van intensiteit van de trainingen ondanks mijn blessures.

En als laatste weet Paul nu goed de puntjes op i te zetten betreffende de laatste kilootjes afvallen, richting een optimale BMI te gaan en de contouren te finetunen. Paul is er niet om je handje vast te houden, wel om je gewichten vast te houden en alles wat nodig is klaar te zetten om steeds weer die uitdagende training te kunnen bieden op maat. Eigen motivatie en inzet is heel belangrijk en Paul weet deze op subtiele wijze te blijven prikkelen. Hij weet als geen ander jou te sturen en motiveren en niet geheel onbelangrijk, tips te geven wat de beste houding is om blessures te voorkomen.

Los van de professionele insteek is Paul gewoon een heel fijn persoon en is er tijdens de trainingen genoeg ruimte voor plezier en af en toe een goed gesprek. No nonsens met een hart voor zijn vak en voor de mensen. Dát is Paul!

Hartelijke groet,
Danielle

– Daniele,