Zorgverzekering

Vitalis GGZ

Zorglicentie dagbesteding Personal trainers

Doelgroep
Mensen met een depressie, burn-out, stress en overgewicht door psychische problemen voelen zich emotioneel uitgeput en hebben weinig energie om dingen te ondernemen. Verschillende factoren hebben er voor gezorgd dat door een combinatie van privé, werk en innerlijke factoren chronische je stress ervaart.

Een groot percentage vlucht weg in overmatig eetgedrag om zich zo beter te voelen. In werkelijkheid is dit moment van korte duur en kom je in een negatieve spiraal terecht. Achteraf heb je namelijk spijt van je eetbui en voel je je schuldig. Als troost grijpen naar ongezond eten. Zo raak je in een neerwaartse spiraal en wordt het steeds zwaarder en kan je last krijgen van ernstig overgewicht (obesitas).

Personal Training
Personal training is als dagbestedingsactiviteit uiterst effectief binnen de specialistische GGZ. Mensen hebben dagstructuur nodig en sport en beweging is hier een belangrijk onderdeel van. Afhankelijk van de problematiek, de fysieke gesteldheid en de persoonlijke wensen richt ik een individueel trainingsschema in. Middels individuele sessies werkt ik aan gestelde doelen en vergroot ik het zelfvertrouwen van de klant. Hierbij kan het gaan om afvallen, conditietraining, spieropbouw, vitaliteitstrainingen of een complete total body workout.

Personal Training vergoed door je zorgverzekeraar

Ik stem zelf de agenda met jou af en tijdens iedere individuele dagbestedingsactiviteit motiveer en coach ik jou. De trainingen kunnen zowel overdag als in de avonduren plaatsvinden.

Als personal trainer ben ik minimaal twee dagen in de week, vanaf de eerste t/m de laatste dag betrokken bij de behandeling.

Hierbij gaat het niet alleen om het nakomen van afspraken en een goede uitvoering van de activiteiten, maar ook om lifestyle coaching, inlevingsvermogen en betrokkenheid bij de behandeling.

Wanneer jij je aanmeld voor een behandeling bij Vitalis GGZ en het zorgpad door de hoofdbehandelaar gevuld wordt met personal training, ontvang ik direct een e-mail. Hierin zie ik welke diagnose gesteld is, hoe het zorgpad is ingericht, welke zorgverleners betrokken worden. Vervolgens voer ik de zorgactiviteiten naar eigen inzicht uit in op de sportschool of vanuit het huisadres van jou. Na een eerste kennismaking en wederzijds vertrouwen vindt de vervolgcommunicatie met de hoofdbehandelaar middels telefoon, e-mail of Skype plaats.

Kwaliteit en geheimhouding
Vitalis GGZ is een erkende zorgaanbieder en biedt medisch specialistische geestelijke gezondheidszorg. Om deze zorg te mogen bieden moeten zij als instelling een zogeheten toelating hebben. De Wtzi (Wet Toelating Zorginstellingen) regelt deze toelatingen. Vitalis GGZ is als toegelaten instelling opgenomen in het register van de Wtzi.

Als toegelaten GGZ instelling moeten zij voldoen aan verschillende kwaliteitseisen welke (mogelijk) gecontroleerd worden door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Vitalis GGZ werkt daarom alleen met personal trainers die aantoonbaar ervaring hebben met het geven van sport en fitnesstraining. Het is een vereiste dat ik kennis van zaken heb en dagelijks kwaliteit lever.

Minimale Eisen

Vitalis GGZ vindt het belangrijk dat ik beschik over de juiste kennis en ervaring om cliënten binnen de GGZ te trainen. Binnen de specialistische GGZ dien ik minimaal over de volgende opleiding, ervaring en capaciteiten te beschikken:

1.

 

Een officiële opleiding genoten voor personal (sport/fitness) trainer.

2.

 

Een aantal jaar ervaring in het begeleiden of trainen van cliënten in de sport en fitnessbranche.

3.

 

Bekend met programma’s voor afvallen, gewichtscontrole, vetverbranding, vitaliteitstraining en preventief gezond bewegen.

4.

 

Zonder probleem individuele trainingsschema’s opstellen.

5.

 

Kennis van lifestyle coaching en stimuleert cliënten op mentaal en fysiek niveau.

6.

 

In staat zijn om prioriteiten te stellen en uw activiteiten adequaat te organiseren.

7.

 

In teamverband met meerdere zorgdisciplines te kunnen samenwerken.

8.

 

Minimaal 2 dagen in de week beschikbaar (1,5 – 2 uur p/dag).

Sport, Beweging en Voeding

Sport tegen depressie, burn-out, stress, angst en eetstoornis
Sport en fitness, even tijd voor jezelf, even je gedachten laten gaan. Bij Vitalis GGZ is sport en beweging een vast onderdeel van de behandeling. Sport tegen depressie, burn-out, stress, angst en overgewicht helpt echt. Veel mensen hebben een doel en willen graag meer sporten, maar gaan we ook meer sporten? Te druk met werken, te druk met het gezin, geen tijd, geen zin… veelgebruikte redenen om vandaag toch nog niet te sporten. Maar wist je dat sport en beweging erg belangrijk is voor je gezondheid? Je wordt er namelijk fitter door, je krijgt meer energie. Sporten draagt bij aan een beter humeur en een gezonder leven.

Intensief sporten helpt u verder
Sporten op je eigen tempo, een sport die bij je past. Het gaat er om dat je gaat sporten en niet uit blijft stellen. Sporten gaat je namelijk helpen om negatieve gedachten en hersenspinsels te doorbreken. Het constante piekeren, de stress, de angst, dit kan vanaf nu verleden tijd zijn. Als je namelijk aan het sporten bent, dan kun je jouw hoofd leegmaken en even nergens aan denken. Regelmatig sporten is belangrijk, ga je dan maar eens een paar keer echt tot het uiterste. Moe, maar ook voldaan. Je leert hierdoor je gedachten verzetten en zult veel minder stress en drang naar drank, drugs of overmatig eten ervaren. Doordat je inziet en voelt wat sporten voor je kan betekenen, wordt sporten leuk om te doen en is het gemakkelijker om vol te houden.

Waarom helpt sporten?
Tijdens het sporten komen hormonen en neurotransmitters vrij. Deze zorgen ervoor dat je zich blij gaat voelen en gelukkig. Misschien wil je ook wel aan uw conditie werken en meer zelfvertrouwen krijgen. Ook hier kan het sporten voor zorgen. Je kunt bijvoorbeeld een strak en fit lichaam trainen en dan zal uw gevoel van eigenwaarde stijgen. Het zorgt ervoor dat je beter bestand bent tegen negatieve gevoelens.

Sport en beweging op maat
Via Vitalis GGZ krijg je mij als personal trainer toegewezen. Tijdens een intakeprocedure breng ik samen met jou in kaart wat je wilt bereiken met de trainingen. Op basis van de verkregen informatie stel ik een persoonlijk trainingsschema op. Hoe het programma er uit gaat zien, hangt af van je leeftijd, je fysieke gesteldheid en de doelen die je wilt bereiken. Tijdens het sporten werk je aan een gezonder lichaam, maar ook aan je conditie, je lichaamsbouw en je doorzettingsvermogen.

Gezonde Voeding

Gezonde voeding bij depressie, burn-out, stress, angst en eetstoornis
Mensen met een depressie, burn-out, stress, angst en overgewicht door een eetstoornis en psychische problemen hebben de afgelopen periode het eetpatroon enorm verwaarloosd en kennen geen dagelijkse structuur. Dit betekent dat zij eten wat er voor handen is en kiezen vaak voor de snelste weg. In de meeste gevallen worden er vette en ongezonde maaltijden bereid of heeft men geen zin om te koken en wordt er uit gemak eten besteld. Dit eetpatroon is erg ongezond en houdt je problematiek in stand. Gezonde voeding is namelijk een goed medicijn voor je lichaam. Als je gezond eet, dan voel je zich energieker, fitter en hierdoor kun je beter functioneren.

Gezonde voeding bij depressie, burn-out, stress, angst en overgewicht is heel belangrijk
Een vast onderdeel binnen je behandeling zijn de consulten met mij. Ik adviseer en begeleid je met afvallen, gewichtsbeheersing, voedingsadvies, individuele recepten en sportdiëten. Tijdens meerdere consulten breng ik in kaart hoeveel koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen passen bij je levensstijl en lichaamsbouw. Door een combinatie van sport en beweging en het juiste voedingsschema bereik je in een afzienbare tijd uitstekende resultaten. Ik richt me naast voeding ook op lifestyle coaching, persoonlijke ontwikkeling en vormen de opmaat naar vitaliteit. Samen met jou bekijk ik wat je sterke kanten en belemmeringen zijn bij het bereiken van een gezonde, vitale levensstijl.

Contact

Wilt u extra informatie over mijn diensten of locaties? Of wilt u meer weten over Vitalis GGZ in combinatie met uw zorgverzekering? Vraag uw informatie direct aan!  Waar wilt u extra informatie over?

  Personal TrainingSmall Group TrainingVoedingsadviesPersoonlijk SchemaLocatiesZorgverzekeringAnders, namelijk..

  captcha

  Zorgverzekering

  Kosten traject

  Vitalis GGZ is een onderdeel van Stichting Cura Clinics Zorgggroep. Als erkende zorgaanbieder leveren zij medisch specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ). In Nederland is iedereen voor deze zorg verzekerd vanuit de verplichte basisverzekering. Om deze zorg aan te mogen bieden moeten zij als instelling een zogenaamde toelating hebben.

  De WTZI (Wet Toelatingen Zorginstellingen) regelt de toelatingen. Stichting Cura Clinics Zorggroep is als toegelaten instelling vindbaar in het register van de Wtzi. Stichting Cura Clinics Zorggroep is ingeschreven onder het instellingsnummer 13330. Daarnaast is Cura Clinics Zorggroep als toegelaten instelling opgenomen in het register van het Algemene Gegevens Beheer zorgverleners (AGB). De AGB-code is 22220924.

  Door deze toelating zijn zij herkenbaar voor alle Nederlandse Zorgverzekeraars en wordt je behandeling vergoed vanuit het basispakket in je zorgverzekering.

  Kosten Bahandeltraject

  Kosten vergoedingen
  Ook wanneer er maar 50-80% van de behandeling vergoed wordt door je zorgverzekering, ben je welkom bij Vitalis GGZ. Wij vinden het belangrijk dat iedereen gebruik moet kunnen maken van deze zorg en bieden daarom de complete behandeling aan tegen het bedrag dat voor jou vergoed wordt vanuit je zorgverzekering, zonder dat er voor jou extra kosten in rekening worden gebracht.

  Houdt je er wel rekening mee dat de behandeling van medisch specialistische zorg ten koste gaat van je verplichte eigen bijdrage. Het polis afhankelijke eigen risico voor 2017 is minimaal 385 euro.