U wilt een beter figuur en vet verbranden?
Neem vrijblijvend contact op met PW Personal Training

Veel misverstanden

Rond het fenomeen ‘vet verbranden’ bestaan nog al wat fabels. Dit komt vaak door minder goede sportscholen of minder goede trainers. Iemand die cardio doet bij een sportschool wordt getrokken met termen als ‘persoonlijke begeleiding’, terwijl het er vaak op neer komt dat een apparaat kort wordt uitgelegd en de persoonlijke begeleiding daarna weg is. Cardiotraining is voor een sportschool ideaal. De sporters houden zichzelf bezig en de sportschool heeft er weinig omkijken naar en kan zich blijven verstoppen achter ‘persoonlijke begeleiding’. Wilt u echt persoonlijke begeleiding dan zoekt u een personal trainer. PW Personal Training maakt een personal trainer voor iedereen bereikbaar.

Dieet

Veel mensen denken met een dieet lichaamsvet te kunnen verliezen. Vaak is dit maar een tijdelijk effect. Bovendien kleven er aan diëten meerdere nadelen. We worden er niet fitter van, maar gaan ons slechter voelen. Daarbij gaat ons vel hangen, waardoor de doelstelling om strakker in ons vel te komen ook weer verder weg is. De winst in verlies van lichaamsvetten is bovendien vaak maar zeer tijdelijk. We leren ons lichaam door te diëten met minder toe te kunnen. Wat er uiteindelijk voor zal zorgen dat we met minder calorieën meer vet gaan opbouwen. Hetzelfde geldt voor cardiofitness. Is er voor een bepaalde cardio oefening 60% inspanning nodig, dan zal dit naar verloop van tijd nog maar 40% zijn. Het lichaam leert en past zich aan en zal beter worden in het doseren van energie. Hetgeen dus averechts werkt op de doelstelling om lichaamsvet te verliezen!

Wat is dan de juiste manier?

De enige juiste manier om op een gezonde manier van lichaamsvet af te komen is door krachttraining te doen. Veel mensen denken bij krachttraining aan bodybuilders. Wij gaan bij krachttraining juist uit van een atletisch lichaam. Als we weten dat alleen spieren calorieën kunnen verbranden, dan is de noodzaak om spieren te kweken dus evident. Veel mensen weten niet dat spieren in rusttoestand zelfs nog calorieën verbranden. Wanneer onze spiermassa met 4 kilogram toeneemt, zullen we, zonder inspanning, in een jaar tijd 5 kilogram lichaamsvet verbranden! Met cardiofitness verdwijnt juist de spiermassa die we zo nodig hebben bij het verbranden van lichaamsvet! Door krachttraining te doen, zal ons lichaam bovendien minder vet opslaan.

Ga op de juiste manier aan de slag met een personal trainer

Lichaamsvet verbranden kan best leuk zijn. Met een personal trainer van PW Personal Training garandeert u zichzelf ervan op de juiste manier te trainen. Trainingen kunnen gedaan worden op locatie, bij u thuis of in de sportschool. U doet er goed aan wanneer u lichaamsvet wilt verbranden 3 tot 4 keer per week een uur te reserveren voor krachttraining. Wij leggen u dan alles uit over de juiste manier van trainen en bewegen. Daarnaast krijgt u van PW Personal Training desgewenst een voedingsadvies. Het juiste dieet en krachttraining is de combinatie om lichaamsvet te verliezen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend intake gesprek!