Een maaltijd met vis en groente is lekker en gezond. Maar sommige combinaties van vis en groente kon je voorheen beter vermijden. Omdat juist door de combinatie met vis nitrosamines zouden kunnen ontstaan, werd afgeraden om vis en schelpdieren tegelijk met nitraatrijke groente te eten.

Inmiddels weten we dat deze combinatie prima gegeten kan worden, omdat de hoeveelheid gevormde nitrosamines veel te klein is voor gezondheidsrisico’s.

Keukenspullen

  • grillpan
  • lage ovenschaal, ingevet

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Wrijf de pangasiusfilets in met peper en zout en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Pers de knoflook, meng met de tapenade en bestrijk de vis ermee. Schuif de schaal in de oven en laat de vis in 15 min. gaar worden.
  2. Bestrijk de courgette, paprika, ui en tomaat dun met olie en rooster ze in een hete grillpan in 4 min. mooi bruin en beetgaar. Schep de groente op een bord, bestrooi met peper en zout en serveer met de vis. Lekker met aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 500 g pangasiusfilet
  • 1 teen knoflook
  • 1 potje tapenade van zongedroogde tomaten (140 g)
  • 1 courgette (in lange plakken)
  • 1 gele paprika (in lange repen)
  • 1 rode ui (in partjes)
  • 2 tomaten (in parten)
  • 3 el olijfolie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

  • energie 315 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 19 g

Voor meer voedingsadvies kun je vrijblijvend contact opnemen met PW Personal Training.