Zwangerschap Fitness

Zwangerschap Fitness

Personal training: sporten tijdens of na zwangerschap

 

Personal training bij en na zwangerschap

Ben je zwanger? Of ben je onlangs bevallen? Doe jezelf een lol! Gun jezelf zwangerschap fitness onder begeleiding van een personal trainer. Zwangerschap fitness is namelijk hele andere koek dan gewoon fitness en vraagt om een specifieke aanpak met persoonlijke zorg en aandacht. Bij Paul Witte is dat dan ook precies wat je krijgt.

In het kort de voordelen van PW Personal Training bij zwangerschap:

  • Veilig sporten tijdens en na zwangerschap
  • Aandacht voor jou en je specifieke situatie en doel
  • Voorbereiding op de bevalling
  • Individueel herstel- en sportplan
  • Voedingsadvies op maat
  • Snel (weer) fit en terug in je oude kledingmaat
  • Ook mogelijk in groepjes van 2 of 3 dames

Waarom sporten tijdens een zwangerschap?

Als je zwanger bent, verandert er veel in je lichaam. Dat is een behoorlijke open deur, inderdaad. Maar ga eens na wát er allemaal verandert. In zo’n beetje je hele romp verhuizen organen en spieren om plaats te maken voor wat daar groeit. Banden worden opgerekt, darmen komen in verdrukking, je bekken wordt weker.

Je zou kunnen zeggen: rustig aan doen en vooral niet aan komen! Maar niets is minder waar. Want dat lichaam heeft juist behoorlijk wat werk te verrichten, nu en straks. En hoe sterker je bent, hoe makkelijker dat gaat. Een fit lijf heeft minder zwangerschapskwaaltjes, is beter voorbereid op de bevalling en kan ook je mentale toestand verbeteren.

Zwangerschap Fitness

En waarom sporten na een zwangerschap?

Na de bevalling gebeurt er minstens zoveel. Het lichaam moet weer deels terug naar de oorspronkelijke status. Dat kost tijd!

Ze zeggen een jaar. Maar je baas staat na drie maanden alweer te springen om jouw terugkeer naar de werkvloer.

Intussen geef je misschien borstvoeding en sjouw je heel wat af met een kind op je arm. Je lijf voelt overbelast en nog niet van jou. Juist in deze herstelfase is sporten belangrijk. Het maakt je sterker, soepeler en meer in control. En al die hormonen die zo van slag zijn, krijgen zo ook een steuntje in de rug.

Althans, als je het goed aanpakt. Als je zelf een beetje gaat aanrommelen op een fitnessmatje of je hangt meteen vol in de gewichten op de sportschool, dan kun je meer kwaad doen dan goed. Een personal trainer na zwangerschap is daarom een stuk veiliger. En doeltreffender!

Zwangerschap fitness met een personal trainer

Als je zwanger bent of was, dan ben je kwetsbaar voor blessures. Met een personal trainer voor zwangerschap kun je trainen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je iets forceert of dat het geen effect heeft.

Wij laten bijvoorbeeld zien hoe je met een zwangere buik kunt sporten zonder dat je rug hol trekt of je bovenlichaam draait. Maar ook: welke buikspieroefeningen na zwangerschap absoluut taboe zijn en welke juist effectief.

Wij kunnen je leren hoe je je bekken onder controle krijgt en hoe je conditie op peil komt. En o ja, niet geheel onbelangrijk, hoe je weer in model komt. Zodat je je straks weer thuis voelt in je eigen lijf.

Personal zwangerschapstraining is speciaal voor jou op maat gesneden. Dat betekent dat we je situatie goed in de gaten houden en onze aanpak aanpassen op wat jij kunt, niet kunt of weer zou willen kunnen. We groeien als het ware met je mee.

Small group fitness bij of na zwangerschap

Ook voor zwangere of vrouwen die bevallen zijn kunnen we personal training in kleine groepjes bieden. Small group training is niet alleen interessant vanwege de kostenbesparing. Trainen met anderen brengt extra motivatie en een gevoel van solidariteit. Natuurlijk blijft ook in een klein groepje de individuele aanpak overeind.

Personal trainer na zwangerschap aan huis

Ga je liever niet naar de sportschool of kun je niet makkelijk de deur uit? We kunnen ook naar jou komen! Personal training aan huis wordt steeds populairder en wij begrijpen wel waarom. Behalve de abonnementskosten die je uitspaart is thuis trainen laagdrempelig en gemakkelijk.

Dus woon jij in Haarlem, Bloemendaal, Zandvoort, Heemstede, Aerdenhout, Bentveld of Bennebroek? En heb je thuis de ruimte, dan kunnen we zwangerschapsfitness aan huis bieden. Zowel tijdens als na de zwangerschap.

Kies ook voor zwangerschap fitness met een personal trainer

Ben je zwanger of net bevallen? Wil jij graag fit blijven tijdens je zwangerschap, je goed voorbereiden op de bevalling of werken aan je herstel? Kom dan eens kennismaken!

Paul Witte is een van de beste personal trainers in Haarlem, Zandvoort en omgeving. Hij staat bekend om zijn deskundigheid, brede kennis en snelle resultaten. Maar bovenal is Paul een integere vakman, evenals de trainers die voor hem werken. Maak daarom vandaag nog een afspraak met PW Personal Training voor meer informatie of een gratis intake!