Voeding om je droog te trainen
Voor advies op maat kies je PW Personal Training

Droge spiermassa

Bij veel mensen is het een jaarlijks terugkerend ritueel om zich net voor de zomer weer te gaan inspannen voor dat figuur waarmee we het strand op kunnen. Maar ook sporters willen graag zo effectief mogelijk zijn en dus droge spieren hebben. Dan is er ook nog een groep fanatieke bodybuilders die hun spieren graag het beste willen laten uitkomen. Allen hebben ze behoefte aan een ‘droog’ lichaam. We kunnen veel gaan sporten om lichaamsvet te verlagen, we kunnen ook slim gaan diëten. De combinatie van de juiste beweging bij de juiste voeding heeft het meeste rendement. Toch kunnen wij stellen dat wanneer het bijvoorbeeld gaat om het kunnen tonen van een sixpack, voeding belangrijker is dan training. Iedereen heeft buikspieren, maar bij niet iedereen zijn ze even goed zichtbaar. Dit is vooral gevangen in de keuze van onze voeding.

Wetenschap van het droogtrainen

De moderne wetenschap stelt ons in staat het beste uit de natuur te halen. Ook wordt er steeds meer bekend van de werking van bepaalde stoffen in ons lichaam. Welke groentes, fruitsoorten en noten deze stoffen het meest bevatten. We zouden dit superfoods kunnen noemen voor een droog lichaam. We zullen er enkele benoemen. Wanneer u de wens heeft een droog lichaam te krijgen, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. PW Personal Training staat u graag bij met het geven van voedingsadviezen. Op basis van ons gratis intakegesprek kunnen wij een inschatting maken van uw eetgewoontes en waar mogelijke winst te behalen valt. In zijn algemeen kunnen we stellen dat er stoffen zijn die een remmende werking hebben en een stimulerende werking hebben. Door deze stoffen op een juiste manier te balanceren, is er enorm veel winst te behalen.

Korte opsomming

Hieronder zullen wij enkele voorbeelden geven van voeding die de lichaamsvetten doen afnemen.

 • Groene thee
  Het drinken van groene thee na een wat vettere maaltijd zorgt er voor dat vetten al in onze maag worden afgebroken en niet door onze lever. Dit geeft de lever meer capaciteit voor vetafbraak.
 • Mango
  Wetenschappelijk bewezen dat mango voorziet in snelle koolhydraten (suikers) die louter naar de spiercellen worden gestuurd en dus niet naar de vetcellen. Ideaal voor na de training!
 • Metaboliek verhogende middelen
  Er zijn verschillende middelen die als effect hebben dat ze de stofwisseling versnellen. Dit verhoogt de verbrandingssnelheid van het lichaam en laat vet verdwijnen. Hierbij kan gedacht worden aan: koffie (cafeïne), peper en mosterd.
 • Gember
  Stimuleert aanmaak van enzymen in de maag.
 • Koud water
  Koud water, water kouder dan 5 graden Celcius heeft een positief effect op vetafbraak.
 • Andijvie
  Andijvie zit vol met vitamine K. Van vitamine K is vastgesteld dat het de groei van vetcellen remt. Daarbij is het wetenschappelijk aangetoond dat vooral mannen geen lichaamsvet kunnen verbranden als ze niet voldoende vitamine C binnen krijgen. PW Personal Training adviseert hiervoor bijvoorbeeld zwarte bessen in het dieet op te nemen. Deze staan bol van de vitamine C. Verder bepleiten wij geen vetvrij dieet, maar een dieet met de juiste vetten. Bij verschillende vormen van krachttraining worden proteïnes geadviseerd. Echter kan het verkeerd innemen van proteïnes een totaal averechts effect hebben en vet doen opbouwen. Kwaliteitsproteïnes hebben juist de eigenschap dat ze lichaamsvet (met name buikvet) doen verdwijnen.

Maatwerk

Ieder lichaam is anders en ieder lichaam reageert anders. Wilt u advies over voeding in combinatie met sport? Neemt u dan vrijblijvend contact op met PW Personal Training. Wij vertellen u graag alle geheimen die er schuilgaan in voeding. Juiste voeding geeft vaak dat zetje voor een beter resultaat en een grotere tevredenheid!