Gezond eten is soms best wel een opgave. Het behouden van discipline en streng zijn ten opzichte van de keuzes die je maakt is voor iedereen wel eens lastig. Daarom deel ik graag één van mijn favoriete recepten voor het maken van een heerlijke eiwitrijke pizza.

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • lage ovenschaal,
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Maatbeker

Bereiden 3 eiwitrijke pizza’s van 150 gram

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC.
  2. Meng 4 maatscheppen pizzadeeg met 30 ml olie en 200 ml water tot één geheel. Maak hiervan 3 gelijke bollen en laat deze 20 minuten rijzen.
  3. Rol de bollen uit op een bakplaat met bakpapier tot een platte bodem, vervolgens prik je met een vork gaatjes in de buitenste ring van de pizza.
  4. Bestrijk de bodem met tomatensaus (let erop dat je degene kiest met de minste suikers)
  5. Snij champignons en tomaat in plakjes en verdeel deze over de pizza. Vervolgens bedek je de pizza met ham, een klein beetje strooikaas en oregano.
  6. Doe de pizza in de oven, 20-25 minuten. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 4 maatscheppen pizzadeeg
  • 30 ml olijfolie
  • 200 ml water
  • oregano
  • Champignons
  • Tomaat
  • Plakjes ham
  • Strooikaas

Voor het pizzadeeg heb ik gebruik gemaakt van Protein Pizza Mix, verkrijgbaar bij Body & Fit.

Meer weten over eiwitten? In onze blog ‘Eiwitten‘ leggen we alles uit over deze belangrijke voedingsstof.