Vetverbranding

Vetverbranding klinkt als een open deur en als iets goeds: het zorgt dat vet verdwijnt. Maar hoe werkt dat nou precies? Op welke manieren kun je vet verbranden en hoe helpt personal training daarbij?

Vet verbranden

Je bent dit artikel aan het lezen omdat vetverbranding je kennelijk interesseert. En dat is waarschijnlijk niet omdat je een scheikundeleraar bent, maar misschien wél omdat je tegen grenzen van je eigen vetverbranding aanloopt. Oftewel: je verliest nauwelijks of geen gewicht of je zou wel wat meer spiermassa willen zien op bepaalde plaatsen. Lees dan vooral verder!

Wat is vetverbranding?

Vetverbranding vindt plaats op het moment dat je lichaam energie nodig heeft. Je lichaam haalt die energie uit vetten die je inneemt. Op het moment dat je meer energie verbruikt dan je via voedsel tot je neemt, schakelt je lichaam over op het verbranden van vet uit vetweefsel. Vetcellen leveren glycerol en vetzuren en die twee stoffen dienen als brandstof voor o.a. je spieren.

Plaatselijk vet verbranden

We helpen je meteen maar uit de droom: plaatselijk vet verbranden kan niet. Keiharde dijspieroefeningen om die vetjes daar weg te branden? Vergeet het maar. Je lichaam bepaalt zelf welke vetcellen het aanspreekt. Overal in je lichaam wordt vetweefsel gebruikt voor verbranding. Wel is het zo dat waar het meeste vet gestapeld ligt, ook het meeste vet wordt aangesproken. Naar verhouding dus. Maar ben je een peer, dan blijf je een peer, zij het in afgeslankte vorm.

Afvallen en afslanken

Bij afvallen denken we aan diëten. Maar een dieet waarbij je simpelweg te weinig calorieën binnenkrijgt, werkt averechts. Je lichaam gaat in de overlevingsstand en schroeft de gehele stofwisseling terug. Er vindt nauwelijks nog vetverbranding plaats. Enkel wanneer je voedingsstoffen binnenkrijgt met voldoende vetten en koolhydraten, kan je lichaam zijn werk doen: energie vrijmaken.

Vetverbranden duurt even

Voor je lichaam is het veel makkelijker om een andere energiebron aan te spreken: namelijk de koolhydraten. Daarom laat vetverbanding soms op zich wachten, en dat zul je misschien wel gemerkt hebben. Je valt maar niet af! Maar vetverbranding kan veel efficiënter. Als je de juiste hartslag hebt, zal de vetverbranding eerder op gang komen. Het is dus bij sporten belangrijk dat je de juiste intensiviteit bereikt. Daarbij maken we onderscheid tussen vetverbranding met fitness en vetverbranding met krachttraining.

Neem nu contact op

Manieren van vet verbranden

Vetverbranding fitness

Cardiovasculaire training is een mooi woord voor een training waarbij de hartslag tijdelijk is verhoogd. Fitness biedt brede mogelijkheden voor cardio training waarbij de hartslag voor langere tijd hoger ligt, maar niet té hoog zoals bij een hoge intervaltraining. Wil je vet verbranden, fitness dan minstens 2 of 3 keer per week een halfuur. Op de crosstrainer bijvoorbeeld!

Vetverbranding krachttraining

Een goede om te onthouden: hoe meer spiermassa, hoe meer verbranding er nodig is. Want spieren hebben energie nodig. Als je dus veel spiermassa hebt, kun je meer eten zonder dat je ervan aankomt.

Krachttraining op zichzelf zorgt nauwelijks voor vetverbranding. Dat heeft te maken met het intensieve karakter van krachttraining. Vetverbranding vindt vooral plaats ná de krachttraining, wanneer de spieren weer energie nodig hebben. Vetverbranding en krachttraining gaan dus hand in hand.

Vetverbranding voeding

Hoe zat het ook alweer: moet je nou wel of niet eten voor het sporten? En waarom hing heel fitnessland na het trainen ineens aan een bietensapje? Een goed voedingspatroon is een voorwaarde om af te vallen. Vetverbranding kun je zelfs extra beïnvloeden met voeding. Daar kun je veel over lezen, maar beter is nog: je laten adviseren door iemand die ervoor geleerd heeft.

Vetverbranding? Overleg met een personal trainer

Veel om mee rekening te houden dus, en hoe verwerk je dat nou tot een trainingsschema waarbij je optimaal vet verbranden kunt? Wanneer vetverbranding via fitness en wanneer vet verbranden met krachttraining? Welke voeding wel en welke beter niet? Supplementen?

Als je je laat begeleiden door een personal trainer, hoef je dat wiel niet meer uit te vinden. Je personal trainer kan je precies uitleggen wat een gunstig en zinvol trainingsschema is, voor jou persoonlijk. Hij laat je zien uit wat werkt, maar ook wat niet werkt. Hoe je krachttraining aanpakt en welke cardio oefeningen je kunt doen om de vetverbranding optimaal op gang te brengen.

Tot slot voorziet de personal trainer je van gedegen voedingsadvies. Je krijgt inzicht in de wondere wereld van koolhydraten, vetten, eiwitten. Je leert meer over je eigen eetgewoontes en hoe je die kunt wijzigen zonder dat het al te ingrijpend voelt. Daar horen natuurlijk ook lekkere en gezonde recepten bij.

Waarom met personal training vetverbranding wél lukt

De truc bij succesvol afvallen is, dat je er niet een eenmalig ding van maakt. Wat je na een tijdje weer moet herhalen! Dat gejojo is frustrerend en ongezond. Beter is: streven naar een levensstijl waarbij vetverbranding altijd onder optimale omstandigheden kan plaatsvinden. Dat klinkt ingewikkeld, maar het is heel makkelijk. Je moet het je alleen even eigen maken. Wij helpen je erbij. Want iedereen kan het leren!

Focussen op vetverbranding via Personal Training?

Als je wilt werken aan vetverbranding, ploeter dan niet alleen door. Laat je door ons helpen. Velen zijn je al voor gegaan, lees hun ervaringen maar eens. Overtuigd? Of liever meer weten? Neem dan contact met ons op of bel ons via 06-28140685.We zien je snel!

Gratis proefles aanvragen?

Vul je gegevens in en ik neem contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkgebied PW Training

Mijn werkgebied ligt voornamelijk op locatie Haarlem en Zandvoort. Maar ook in Bloemendaal, Overveen, Heemstede, in Aerdenhout en in Bentveld geef ik veel personal training. Locatie Kraantje Lek, Middenduin het strand van Zandvoort of de waterleidingduinen zijn voor mij bekende locaties om te trainen. Zie onderstaande regio overzicht voor de locaties waar ik personal training geef.

Personal Trainer AerdenhoutPersonal Trainer BloemendaalPersonal Trainer BentveldPersonal Trainer Haarlem – Personal Trainer Heemstede  – Personal Trainer Overveen – Personal Trainer Zandvoort

Personal Training Haarlem

Welke vormen van Personal Training zijn er?

Persoonlijke training is behalve individuele begeleiding ook mogelijk in andere vormen. Zo kun je met een klein groepje trainen in de vorm van Small Group Training. Sport je liever in je up, maar wel graag met een plan? Dan is een persoonlijk schema een uitstekende oplossing voor jou. Neem eens een kijkje bij onze overige diensten op het gebied van personal training, zoals bijvoorbeeld: Personal Training aan Huis.

small group training

Small Group Training

Bij Small Group Training ga je met een kleine groep vrienden, familie of collega’s aan de slag onder begeleiding van een deskundig trainer. Een groot voordeel van deze trainingsvorm is dat jullie elkaar kunnen stimuleren en motiveren. Bovendien liggen de kosten voor Small Group Training een stukje lager dan voor Personal Training omdat de kosten over meerdere personen worden verdeeld.

Meer over Small Group Training

personal training

Persoonlijk Schema

Een persoonlijk schema is een stappenplan op maat waarmee je zelfstandig aan de slag kunt bij het Life Fit Centre. We brengen vooraf je trainingsdoel en situatie in kaart en maken aan de hand daarvan een trainingsschema waarmee je zo op eigen houtje kunt werken. Gedurende een eenmalige personal training nemen we het trainingsschema met je door en leggen we je uit hoe je materialen en toestellen kunt gebruiken. Met het schema kun je zo’n vier tot zes weken aan de gang.

Meer over Personal Schema

voedingsadvies haarlem 1

Voedingsadvies

Het wordt vaak onderschat, maar voeding is een belangrijk onderdeel wanneer je bepaalde doelen wilt bereiken. Misschien zelfs wel de belangrijkste! PW Personal Training biedt daarom persoonlijke begeleiding op het gebied van voeding. We maken je daarbij bewust van je huidige eetgewoontes en leren je welke mogelijkheden je hebt om je lifestyle te veranderen. Ook wanneer je spiermassa wilt opbouwen of meer spierdefinitie wilt, kunnen we je begeleiden met advies over voeding en supplementgebruik. Voedingsadvies bieden we uitsluitend in combinatie met Personal Training.

Meer over voedingsadvies

Extra informatie

Snel fit worden of werken aan een betere spiermassa; je kunt verschillende redenen hebben waarom Personal Training voor jou goed zou kunnen werken. Wil je graag meer weten over de verschillende vormen van persoonlijke begeleiding die we je kunnen bieden? Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op.