Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Dus wil jij echt dat er wat gaat veranderen, kom dan uit je luie stoel. Stop met klagen over je love handles en je cellulite. Als jij echt je streefgewicht wilt bereiken, fitter wilt worden en er strakker uit wilt zien, wordt het tijd dat je jezelf bij elkaar pakt en naar de sportschool gaat.

Maar dan komt het: de eerste periode ben je actief aan het werk met je ‘nieuwe ik’. Je bent gemotiveerd aan het trainen en eet verantwoord, maar na twee à drie maanden komt de klad erin. Er zit weinig variatie in je trainingen en je merkt ook niet veel effect meer. Je slaat eens een keertje over, let niet meer zo goed op je voeding en voor je het weet, val je weer terug in je oude leefstijl. Zeg maar ‘dag’ tegen je motivatie!

Een nieuwe leefstijl aanleren

Wat jij nodig hebt, is een personal trainer. Een ‘stok achter de deur’, iemand die zorgt dat je meer uit je training haalt, een goede kijk heeft op je techniek zodat de kans op blessures minimaal is én zorgt voor variatie. Vooral dat laatste is erg belangrijk want zo blijven je trainingen leuk en uitdagend en daardoor blijf je gemotiveerd om door te gaan. Je personal trainer helpt je niet alleen bij het trainen, maar ook bij het veranderen van je leefstijl en gedrag. Het gaat niet alleen om actief sporten, maar ook om genoeg rust, stressreductie en goede en verantwoorde voeding tot je nemen.

Afvallen, de reden waarom de meeste mensen gaan sporten, bereik je voor 40% met goede training en voor de overige 60% met verantwoorde voeding. Je personal trainer is een coach die je met een persoonlijk, helemaal op jou toegespitst programma naar een nieuwe leefstijl begeleidt. En dan maakt het niet uit of je een topsporter bent of dat je uit een revalidatieproces komt; een goede personal trainer is een professional die jou op alle fronten begeleidt naar een nieuwere en betere versie van jezelf.

Bron: